NO-NONSENSE FILMPROFESSIONALS

INSPIREREN MAG, KOPIËREN DAAR DOEN WIJ NIET AAN!

Staalwol Film werkt niet met standaard scripts en formats. Elk concept begint met inspirerende gesprekken waarbij er voor iedereen voldoende ruimte is om zijn of haar ideeën naar voren te brengen. Mede door de ruime ervaring met onder andere televisieprogramma’s weten wij als geen ander hoe een goede film moet worden opgebouwd.

De films van Staalwol Film laten zich herkennen door betrokkenheid. Als kijker heb je altijd het gevoel onderdeel te zijn van het verhaal. Wij zitten boven op het verhaal. En qua beeld: of het nu gaat om strakke, bijna fotografische beelden, of juist om dynamische, bijna rauwe opnames: Staalwol Film kan met alle stijlen uit de voeten.

STAALWOL BRENGT GLANS, STAALWOL BRENGT TOT LEVEN!

Ook voor jou!

Films kunnen voor zo veel doelgroepen ingezet worden, de mogelijkheden zijn bijna ontelbaar

VERSCHILLENDE STIJLEN

Er is een ruime keuze uit verschillende stijlen waarin de films gemaakt kunnen worden

REPORTAGE / CAMJO
REPORTAGE / CAMJOEerlijk en rauw
Camjo staat voor Camera Journalist. Dit is een draaistijl die vaak bij reportages gebruikt wordt. Bij deze stijl loopt de cameraman mee met de persoon die geïnterviewd wordt. De vragen worden ‘on the fly’ gesteld terwijl de hoofdpersoon bijvoorbeeld aan het werk is. De reportage-stijl geeft de kijker het gevoel betrokken te zijn en bij wijze van spreken een dag mee te lopen. Laat je als kijker meenemen in het verhaal. Dit is een van de favoriete stijlen van Staalwol Film!
INTERVIEW
INTERVIEWPersoonlijk en eigen
Bij deze stijl wordt een (statisch) interview met de hoofdpersoon opgenomen. Deze persoon zal ongeveer 25% van de film sprekend in beeld te zien zijn. De overige 75% van de beelden bestaat uit B-roll. Dit zijn sfeerbeelden waarin bijvoorbeeld te zien in hoe de hoofdpersoon aan het werk is en ziet de kijker sfeerbeelden die direct betrekking hebben op het verhaal dat verteld wordt. De vragen van de interviewer worden meestal ‘uit de film gesneden’ en zijn niet hoorbaar.
VOICE OVER
VOICE OVEROfficieel en formeel
Deze stijl is voor een groot deel vergelijkbaar met de eerder omschreven interview stijl. Alleen is bij deze film de persoon die spreekt niet pratend in beeld te zien. In de hele film zijn B-roll opnames zichtbaar. De voice-over kan bestaan uit fragmenten van een interview met een ‘hoofdpersoon’ maar kan ook ingesproken worden door een van de professionele voice-over stem-acteurs waarmee Staalwol Film samenwerkt. Een voice over maakt een film formeler.
MOOD
MOODBeeld en muziek
Bij een mood (sfeer) film gaat het alleen om het samenspel van beeld, muziek en sound effects. Indien noodzakelijk kan een sfeerfilm net als bij alle andere stijlen ondersteund worden met teksten die in het beeld verschijnen. Mood films zijn bijzonder geschikt als bijvoorbeeld een bewegende banner of achtergrond op een website. Verder heeft deze vorm het voordeel dat deze ook zonder geluid bekeken kan worden. Bij de andere stijlen is dat alleen mogelijk als er ondertiteling wordt toegevoegd.
STUDIO
STUDIOGestileerd en gecontroleerd
Bij studio opnames is er volledige controle over beeld, licht en geluid. Vaak worden mensen voor een zogenaamde backdrop (achtergronddoek) gefilmd. Deze stijl van filmen is over het algemeen gestileerder. Natuurlijk kunnen de opnames ook gecombineerd worden met B-roll opnames zodat er niet de hele tijd naar een ‘talking head’ gekeken hoeft te worden. Deze stijl van filmen wordt vaak toegepast met de bedoeling dat de kijker de volledige focus op de geïnterviewde persoon heeft.
EN VEEL MEER
EN VEEL MEERHelemaal jouw smaak
Er is nog zo veel meer mogelijk dat het eigenlijk onmogelijk is om alle stijlen te omschrijven. Zie jij bijvoorbeeld op de website van een ander bedrijf of organisatie een film die jou erg aanspreekt? Staalwol Film kan alles aan! Het is ook mogelijk om animaties te laten maken. Ook maakt Staalwol Film meerdaagse filmproducties of zelfs miniDOCS. Laat ons jouw voorbeeld zien en wij gaan het voor jou maken! Staalwol Film: geen klant te klein en geen uitdaging te groot.

ALTIJD PERSOONLIJK

STAALWOL FILM

Ook zij werken samen met Staalwol Film